"Bahar İstasyonu" Oyununun Türkiye Prömiyeri Gerçekleştirildi

Aralık ayında "Tiyatro Bölümü 2023 Yılını Oyunlarla Uğurluyor" başlığıyla duyurulan oyun gösterimleri başladı. İlk gösterim, 07.12.2023 tarihinde "Bahar İstasyonu" isimli oyunun Türkiye prömiyeri ile gerçekleştirildi. Tiyatro Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi V.Özge Zeren'in yazıp yönettiği, Dr.Öğr.Üyesi Şebnem Yüksel'in koreografi ve sahne tasarımını yaptığı oyunun ilk gösterimi, geçtiğimiz Temmuz ayında Üsküp Arnavut Tiyatrosu'nda gerçekleşmişti. Oyunda Tiyatro Bölümü öğretim elemanları Doç.Dr. Esra Çizmeci performans dramturgu, Öğr.Gör. Yonca Yüksel müzik danışmanı, Arş.Gör. Zafer Öncül oyuncu koçu ve reji asistanı, Tiyatro Bölümü öğrencisi Nuri Cabaroğlu ise reji asistanı, teknik tasarım ve kumanda da görev aldı. Oyunun hazırlık sürecinde ayrıca fakültemizin Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Kenan Saatçioğlu, Dr.Öğr.Üyesi Gülşah Polat, Öğr.Gör. Şule Günal, Arş.Gör. Şule Öztürk ve Resim Bölümü öğretim elemanı Öğr.Gör. Vahid Novruzov da görsel tasarım konusunda önemli katkılar sundu. Oyunda Tiyatro Bölümü'nün 2, 3 ve 4. sınıflarından toplam 16 öğrenci oyuncu olarak yer aldı. Kendi ülkemiz ve sahnemizde gerçekleşen bu prömiyere, Dekanımız Prof. Yeşim Zümrüt ve Dekan Yardımcılarımızdan Doç.Dr. Kenan Saatçioğlu da katıldı. Yoğun bir seyirci katılımı ile gerçekleşen gösterim, ilerleyen süreçte yeniden seyircilerle buluşacak. Aralık ayı oyunlarımız 20 Aralık 2023'te "Faust"; 26 Aralık 2023'te ise "Kafka: Baba ve Oğul" isimli oyunlarla devam edecek.