ÇOMÜ GSF Tiyatro Bölümü

Bahar İstasyonu Üsküp’te Prömiyer Yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Tasarım Etkinlikleri Dış Paydaşı Kuzey Makedonya’da Sanatseverlerle Buluştu

Tiyatro Bölümü’nün, Makedonya Kültür Bakanlığı ile ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi arasında protokolü yapılan “Zaman, Mekan, Yol” isimli ortak sanat etkinlikleri için özel olarak hazırladığı “Bahar İstasyonu” isimli oyun, 8 Temmuz 2023 tarihinde Üsküp Arnavut Tiyatrosu’nda prömiyer yaptı. Tiyatro Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Vecihe Özge Zeren’in kaleme aldığı ve yönettiği oyunun koreografisini ve ışık kumandasını Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Yüksel yaptı. Oyunun reji asistanlarından Nuri Cabaroğlu ise ses kumandada görev aldı. Bölüm öğretim elemanlarından Doç. Dr. Esra Çizmeci oyunda performans dramaturgu, Arş. Gör. Zafer Öncül reji asistanı ve oyuncu koçu, Öğr. Gör. Yonca Yüksel ise müzik danışmanı olarak yer aldı. Oyun, Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı öğrencilerinden Yiğit Furkan Atcı, Almina Durğan, Melih Karlık, Zeynep Nur Tolgay, , Abdulkadir Bozkurt, Mehmet Mert Çevik, Sıla Estel Giritlioğlu, Duygu Kula, Rana Erol, Burcu Doğru, Cansu Maral Çelik, Nil Ergen, Mehmet Çevik, Emrullah Kurt, Tuğçe Ateş ve Simge Arıcan’ın rol aldığı geniş oyuncu kadrosuyla büyük beğeni topladı. Türkiye ve Makedonya arasındaki tarihsel ve kültürel ilişkilerden esinle kaleme alınan ve her iki kültürün ortak motiflerine yer verilen oyunda, umut etmenin, vazgeçmemenin ve birlik olmanın önemi vurgulandı. Üsküp Arnavut Tiyatrosu’nun büyük salonunda sahnelenen oyuna, Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kenan Saatçioğlu ve proje kapsamında Üsküp’te görevli olan fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri izleyici olarak katıldı.