Japon Sanatçı Kimochi, Tiyatro Bölümünde Rakugo Atölyesi Gerçekleştirdi

Japon Rakugo sanatçısı Kimochi, 29 Nisan 2024 günü NFK Tiyatro Salonunda Tiyatro Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi ve bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Japonya ile Türkiye Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 100. yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerin bir parçası olan atölye çalışması, Tiyatro Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi V.Özge Zeren ve Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Tolga Özşen'in koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Geleneksel Japon hikaye anlatıcılığı sanatı olan Rakugo üzerine yapılan atölye çalışmasına Tiyatro Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri katıldı. Ayrıca Japon Dili Eğitimi Bölümü öğrencileri Neriman Yakupoğlu, Zehra Zorlu, Umut Celal Kılıç ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Yusuf Selman Köroğlu çeviri yaparak atölyeye katkı sağladılar.