Yoshiko Chuma ile Performans Atölyesi

Tiyatro Bölümü, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine uluslararası bir atölye ile başladı. New York'un en önemli performans sanatçılarından biri olan koreograf ve The School of Hard Knocks'ın sanat yönetmeni Yoshiko Chuma, 26-27 Eylül 2023 tarihlerinde Tiyatro Bölümü öğrencileriyle performans ve disiplinlerarası çalışmalar üzerine bir atölye gerçekleştirdi. Daha önce de Tiyatro Bölümü ile ortak çalışmalar yürüten dış paydaşımız Açık Stüdyo'nun kurucularından Şafak Ersözlü ve bölüm öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Esra Çizmeci ve Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Yüksel koordinatörlüğünde gerçekleştirilen iki günlük atölye, öğrencilerimiz için ilham verici ve keyifli bir çalışma oldu. Atölye sonunda her iki dış paydaşımızla olan ilişkilerin geliştirilerek devam ettirilmesi ve yeni projeler üretilmesi konusunda fikir birliğine ulaşıldı.